12 MESOS...12 HISTÒRIES

                  12 MESOS... 12 HISTÒRIES


GENER 2002:

Entra en circulació l'euro com moneda única en 12 països d'Europa.








FEBRER 1793:

La França napoleònica declara la guerra a Gran Bretanya i a Holanda, iniciant un període de guerres que, excepte dues petites interrupcions, no conclourà fins a finals de 1815.










MARÇ 1445:

Neix a Florència (Itàlia) el pintor del Quattrocento Sandro Botticelli. "El naixement de Venus" és una de les seves obres més conegudes.









ABRIL 1979:

Se celebren a Se celebren a Espanya les primeres eleccions municipals lliures després de la Guerra Civil guanyada per Francisco Franco, que exactament avui fa 40 anys que va concloure, en 1939. Els votants donen el triomf a l'esquerra en una gran majoria de ciutats. lliures després de la Guerra Civil guanyada per Francisco Franco, que exactament avui fa 40 anys que va concloure, en 1939. Els votants donen el triomf a l'esquerra en una gran majoria de ciutats.
















MAY 1539:

A Toledo, Espanya, mor Isabel de Avis i Trastàmara, Infanta de Portugal, reina d'Espanya i emperadriu del Sacre Imperi, en casar-se amb el rei Carles I d'Espanya i V d'Alemanya.












JUNY 1434:

Mor en Gródek (Polònia) Ladislao II Jagellón, rei de Polònia entre 1386 i 1434. Durant el seu regnat va incrementar considerablement els territoris del regne.
















JULIOL 2004

A Los Angeles (els EUA) mor Marlon Brando, actor. Dos oscars: 1954 i 1972.













AGOST 1498:

En el seu tercer viatge, Cristobal Colón albira per primera vegada terres del que serà Veneçuela en arribar prop de la desembocadora del cabalós i llarg riu Orinoco.











SEPTEMBRE 1830:

Al Regne Unit s'inaugura la línia de ferrocarril entre Manchester i Liverpool, iniciant-se d'aquesta manera l'era ferroviària.












OCTUBRE 1787:

Un fort terratrèmol, que causa nombroses víctimes i danys materials, sacseja la ciutat de Lima, capital del virregnat espanyol del Perú










NOVEMBRE 1932:

És elegit president dels EUA per primera vegada Franklin D. Roosevelt. Serà reelegit en altres tres ocasions més.











DESEMBRE 1066:

A Anglaterra, Guillem I el Conqueridor és proclamat rei, completant formalment la conquesta normanda d'Anglaterra.






Comentaris

  1. No poses el dia al que correspon l'efemèride. Algunes no es llegeixen

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada